Dansk
English
Français
smiley

Vi henter selv vine fra:

Languedoc

Reserve d'O
www.lareservedo.fr
Frugtige finesser fra Terrasses du Larzac. Skovbær, klippestykker, oprørsbevægelser og månekaldender er alle vigtige ingredienser i disse elegante og saftspændte vine.


Alain Chabanon
www.alainchabanon.fr
Elegante og ranke er Alains vine. Han er anerkendt i Frankrig for sit store arbejde med renhed og frugt i de Sydfranske druer. Uanset om vinen er lagret på betonæg eller træfade er balance Alains fingeraftryk.


Benjamin Thaillandier
www.vigneronminervois.com
Ungdommelig drikbarhed. Benjamin dyrker traditionelle sydfranske druer på sine 7 hektar. Han er et nyt talent på vej med både juice og kraft. Med ambitionen om at lave vine til at drikke. Saftigt og indbydende.


Hegarthy Chamans
www.hegarthychamans.com
En engelsk rigmand, en dedikeret vinmager fra Bourgogne, isoleret terroir i optakten til Montaigne Noir, biodynamisk balance mellem jord, dyr, vin og mennesker giver dybe krydrede vine, som udfordrer både næse og sind.


Le Mas de mon Peré
www.lemasdemonpere.chez-alice.fr
Frederic er skide skør. Og han laver skide skøre vine. Hvis vine kan have ADHD, må Frederics blive diagnosticerede. Malepéres eneste økolog, som kører på med vilje og energi.


Domaine Loupia
www.domaineloupia.com
Ægteparret Pons laver skønne håndværksvine. Domænet har været økologisk siden 1974, hvor Nathalies far lagde om. I dag laver hun og hendes mand cremede mørke vine, som har en umiddelbarhed og drikkelighed i sig, som stammer fra dygtigt landmandsskab og ordentlighed i kælderen.


Marc Leseney
Chateau Marco har ingen hjemmeside, men telefonnummeret står på flasken, så du kan bare ringe. Marc skærer lidt ned på antallet af køer og lidt op for antallet af vinstokke. Han er snart tæt på at have en hektar. Det er vi glade for. For det betyder at vi har fået lov til at købe noget af ham. Fed oxideret chenin og en sprød og lækker Blanquette de Limoux.


La Jument Rousse
www.la-jument-rousse.fr
Håndholdt og karakterfuld Corbiéres. Sandrine har fået lov til at arbejde med sin hest og sit kreative sind på Elois gamle marker omkring Lagrasse. Og det kommer der vin, som strutter af liv og glæde ud af.


Clos de l'Anhel
www.anhel.fr
Sophie Guiraudon dyrker vin på sine 9 hektar centralt i Corbières. Hendes vine er præget af solskin og tørt klima og har rod i det traditionelle Corbières, med kraftfuld tanin, mørke bær og peber. Men hendes arbjedsmetoder i kælderen giver et lettere og mere frugtigt præg. Et fantastisk eksempel på hvordan tradition og ny-tænkning kan mødes i smukt samspil. 


Domaine l'Arbousier
Eric Le Ho laver denne ene vin: Gaussan. Med rigelige mængder karakter og egen vilje -altså i vinen. Eric har 3 hektar i Corbiéres med gammel Carignan og Cinsault og yngre Grenache og Mourvedre. I ekstrem tørke og intens sol står stokkene mellem hinanden mens Eric arbejder med podninger og prøver at få så meget biodiversitet som muligt. 


Domaine Grand Guilhem
www.grandguilhem.com
Gilles og Sèverine Contrepois laver deres elegante Fitou-vine på 12,7 hektar, hvor de dyrker Grenache, Carignan, Syrah, Muscat og Maccabeu. Markernes høje beliggenhed og Gilles nænsomme arbejde i kælderen giver vinene en fin syre og kompleks eftersmag.


Olivier Pithon
www.domaineolivierpithon.com
Olivier stammer oprindeligt fra Loire og den vintradition ligger ham tydeligvis i blodet. Han formår at kombinere solskinsklimaet i Rousillon med en flot stram mineralitet. Flot samspil mellem frugt og syre, mineralitet og dybde.


Chateau Pech Redon
www.pech-redon.com
I hjertet af La Clape ligger det smukke Pech Redon omgivet af naturreservat. Områdets helt specielle klima med havgus fra Middelhavet og en rigdom af plante- og dyreliv giver vinene deres helt egen karakter med tang og vilde urter i ganen.


Domaine St. Marie des Pins
www.domaine-sainte-marie.com
Liflige biodynamiske dråber fra Marie og Henri Gayzards 28 hektar store domæne lidt syd for Carcassonne. Deres marker er omgivet af skov, olivenlunde og mandeltræer. Vinene er utroligt drikkevenlige med god frugtsyre, bløde toner og en finurlig mandelkant.


Jean-Claude Beirieu
www.jeanclaude.beirieu.free.fr.
Syd for byen Limoux dyrker Beirieu sine 5 hektar med Mauzac, Chardonnay, Merlot og Cabernet Sauvignon. Han laver mousserende vine af Blanquette-typen med sødme og karakter. Han laver desuden enkelte røde og hvide vine, som alle har en egen blød sjælfuldhed. Jean-Claude er med i Nature & Progres.


Las Ribos
www.christian-meuser.com
Eviggyldige klassikere som Merlot eller Chardonnay med rigelige mængder træfade kan laves voldsomt elegant. Hvilket Christian Meuser viser os med sine flotte vine. 8,5 hektar lige syd for Limoux, et livs lange erfaringer og en god portion håndværk giver os disse smukke klassikere.


Zélige Caravent
www.zelige-caravent.com
Luc og Marie besluttede sig for at overtage Lucs bedsteforældres vingård i landsbyen Corconne mellem Montpellier og Nimes. Og det er vi glade for. De laver fyndige, finurlige og charmerende vine med kant og creme. 

 

Côtes du Rhône


Domaine Faucon Doré
www.faucon.dore.free.fr
Dette familiedrevne domæne i den nordlige ende af den sydlige Rhône-slette laver både traditionelle, krydrede Rhônevine og andre bløde og frugtige vine. Endnu et godt eksempel på hvordan tradition kan mødes med en mere moderne stil på smukkeste vis. 


Pascal Chalon
Med sine små 10 hektar og kælder i sin mormors gamle garage laver Pascal sine to forrygende vine La Grande Ourse og La Petite Ourse. Syrah, Grenache, Mourvedre og Carignan udgør den gode Rhônemost med krydderier og vidunderlig frugt.


Clos de Caveau
www.closdecaveau.com
Denne fine Vacqueyras har rødderne på marker, som ligger højere end de traditionelle vine fra landsbyen. Omgivet af skov og med en rig biodiversitet giver det specielle mikroklima nogle meget aromatiske vine med saft og kant.


Château Le Raït
www.chateaulerait.wordpress.com
Se dette er egentlig ikke vores egen import, men dog købt direkte af bonden. Han hedder nemlig Jon og bor i København. Men pendler til familiens gamle vingård i Bordeaux. De laver bløde juicy vine på næsten ren Merlot. Glimrende til bare et lille glas og god følgesevnd til landpaté og milde oste.


Ud over vores egen import sælger vi spændende Biovine fra Rosforth og Rosforth, Petillant, Melin Vin, Vores Marked, Oinofilia, Sydfranske Vine, Winewise og Vinsvin. Vi kommer til at have skiftende vine fra disse og flere dygtige vinhandlere, så kig forbi og se hvad vi har.


le Pinard
Sabotøren